- от англ. insight — проницательность, проникновение в суть, понимание, озарение, внезапная догадка, прозрение -

Чому у деяких людей вдома постійний безлад та як привчитися наводити лад

» Статьи » Чому у деяких людей вдома постійний безлад та як привчитися наводити лад

Безлад у будинку може бути з багатьох причин, у всіх вони різні. Хтось любить безладдя і йому нормально в ньому живеться і він навіть не помічає цього, хтось не може напрацювати дисципліну, комусь важко прибирати з фізичних причин, по здоров'ю, бо швидко втомлюється, а комусь це просто не цікаво не приносить задоволення і він не звик себе змушувати регулярно робити те, що просто "треба", хоч і неприємно.

безлад вдома в дівчини

Але найчастіше просто ліньки і ніби не так важливо. Немає мотивації, немає інтересу тримати будинок та простір навколо себе в порядку. Не вистачає відповідальності та дисципліни. Більшість із нас в тій чи іншій мірі відчуває нелюбов до прибирання. І це нормально.

Як наводити лад, якщо ви це не любите

1. Помічати плюси. Навіть у нелюбимій роботі, наприклад, мити посуд. Мотивувати себе, що потім посуд буде чистий і мені приємно буде пити з такого чистого посуду.

2. Даруйте собі винагороду, хваліть себе після прибирання. Після кожного прибирання зробіть собі щось приємне. З'їжте щось смачне. Або послухайте приємну музику, або прийміть розслаблюючу ванну. Або купіть собі щось як нагороду: квіти, наприклад, або морозиво.

3. Привчайте себе класти речі на певні місця. Одяг у шафу, телефон на стіл, щоб у кожної речі було своє місце. Тоді вам не доведеться шукати речі, марнувати час і речі не будуть розкидані по всій квартирі.

4. Визначте чітко обов'язки по дому. Хто за що відповідає? Ви, наприклад, миєте посуд, а вам хлопець стирає або пилососить. Або можна домовиться, що день ви миєте посуд, а день партнер миє посуд. І при цьому не треба шкодувати і робити заохочення нескінченні, у плані того, що ви починаєте шкодувати і робити все замість нього. А він до цього звикає та й користується. Чітко треба визначити обов'язки та слідувати їм.

5. Максимально свій будинок облаштуйте так, щоб вам було легше наводити лад. Купуйте техніку, яка допомагає прибирати. Нині цього всього багато продається. Якщо дозволяють можливості та фінанси - є варіант найняти прибиральницю.

6. У бізнесі є правило "двох хвилин". Справа 2-х хвилин - зробіть негайно, одразу: побачив пролитий чай - витер, розсипану крупу - підмелювався або пропилососив. Кажіть собі: «Зроби зараз, бо це займе лише дві хвилини», — і робіть. Це не дуже весело і здається нісенітницею, але дає відмінний результат.

7. Щоб прибирання проходило легко, застосовуйте систему флай-леді. Згідно з одним із принципів цієї системи прибирати треба всього 15–20 хвилин щодня. Наприклад, сьогодні 15 хвилин миємо лише кухню тощо. До п'ятниці ви обов'язково побачите результат. А у вихідні тільки відпочиватимете.
Кажіть собі: «Усього 15 хвилин, і я молодець». Увімкніть улюблену музику, поставте таймер та дійте.
Замініть думку - "Ще стільки всього прибирати!" на думку: «І сьогодні я знову молодець!».
Усі проблеми вирішуються. Нема зайвого часу. але є п'ятнадцять хвилин.

Переклад з матеріалів сайту https://upsihologa.com.ua/ask/ask.php?id=58286


Добавить свой комментарий

проверочный код
код с картинки:   
Ещё статьи на сайте

Перехід від дитинства до підліткового віку: Відкриття нового світу

Період переходу від дитинства до підліткового віку є часом непередбачуваного емоційного, фізичного та когнітивного розвитку. Це час, коли мозок зазнає значних змін, збільшується самостійність і виникають нові соціальні відносини. Ось деякі особливост
читать...

Психологія кольору: Як вибрати ідеальну палітру для кожної кімнати вашого дому

Коли ми говоримо про домашній затишок, не можна недооцінювати вплив кольору. Як виявляється, колірні рішення у нашому житті грають не просто естетичну роль, але й впливають на наш психологічний стан, емоції та навіть самопочуття. Так, який же колір в
читать...