- от англ. insight — проницательность, проникновение в суть, понимание, озарение, внезапная догадка, прозрение -

5 перешкод на шляху до успішного працевлаштування

» Статьи » 5 перешкод на шляху до успішного працевлаштування

Пошук роботи – непроста робота. І від того, як ви її зробите, залежатиме, наскільки хорошою вона буде.

працевлаштування

  1. Неадекватне сприйняття своєї кваліфікації та цінності як співробітника. Шкідливо як недооцінювати себе, соромлячись "рекламувати" свої сильні сторони та погоджуючись на що завгодно, так і переоцінювати, запитуючи та чекаючи на оплату та соцпакет, який вам, з урахуванням реальної вашої кваліфікації, ніхто не надасть.
  2. Відсутність уявлення про організацію, в яку ви бажаєте працевлаштуватися. Сайт або рекламна кампанія можуть багато сказати про стиль і методи керівництва, необхідний етикеті - потрібна вільна манера спілкування або жорсткий протокол, вітається ініціатива або старанність. Доцільно перед походом з метою працевлаштування навести довідки про дрес-код, прийнятий стиль спілкування, графік роботи, цінності організації - все, що вдасться, щоб зрозуміти, чи підходить це вам, і, якщо ви можете цим вимогам і цінностям відповідати, то вже починати з першого знайомства. Небажано приймати прямо протилежну манеру дій для себе навіть заради високої зарплати-це може призвести до нервового і фізичного виснаження. 
  3. Недостатнє знання своїх можливостей та потреб. Окрім кваліфікації та рівня зарплати варто дізнатися ще нормальний та кризовий графік роботи (може протягом року працюємо 4-5 годин, а перед звітом – добою?), свої вимоги до колективу-співпраця, змагальність чи ізоляція. Всі ці знання виникають з досвідом, якщо власний досвід грамотно аналізувати.
  4. Невміння себе презентувати. Презентація повинна стосуватися необхідної посади, інші здібності лише у зв'язку з нею. Стиль презентації не конфліктує із стилем фірми. Основа презентації – заявити бажання обійняти посаду та з'ясувати вимоги, обґрунтувати вашу відповідність вимогам. Резюме-правило гарного тону. Якщо під час співбесіди виникає розмова про особисті якості-говоріть про них, якщо ні обмежтеся професійними. Дуже бажано вимовити у фіналі фразу, що запам'ятовується про вас. Ваш особистий рекламний слоган: Я приношу щастя, моя голова того варта, я дизайнер свого життя, я зроблю з цього проекту цукерку. З цим дуже обережно-ви можете емоційно включити співрозмовника або викликати опір, але вас точно запам'ятають.
  5. Відсутність розуміння, що вам важливо у місці роботи і що ви готові дати, а що – вже ні. Починаючи пошук робочого місця, добре визначитися: який мінімум компенсації вас влаштує? Ви віддаєте перевагу вільному графіку або жорсткому? Як має виглядати Ваше робоче місце (наприклад, окремий кабінет або не більше 3-х осіб у приміщенні або чим більше, тим веселіше)? Чи готові ви підмінити когось і чи може вам знадобитися заміна? Що станеться, якщо вас попросять попрацювати понаднормово? Чи потрібна вам обідня перерва? Вважаєте за краще ви чоловічий чи жіночий колектив? Потрібні вам чіткі доручення та обов'язки, розписані від А до Я чи, навпаки, простір для самостійних рішень та творчості? І так далі. Вам на роботі доведеться проводити близько третини часу життя, тому добре заздалегідь розуміти, в якому випадку вам комфортно буде жити в цей час.

Чим ясніше ви уявлятимете, що вам треба, тим менше часу витратите на розгляд свідомо невідповідних варіантів і тим з більшим ентузіазмом (і найкращим результатом) боротиметеся за те місце, яке вам дійсно подобається, а не просто підходить по зарплаті та вимогам.


Добавить свой комментарий

проверочный код
код с картинки:   
Ещё статьи на сайте

«Улыбчивая» депрессия - что это и как с этим бороться?

Со стороны не всегда так просто заподозрить депрессивное состояние другого человека. Порой люди ведут беззаботную беседу, весело шутят. Но на самом деле, в душе они находятся на грани запущенной, продолжительной депрессии. Большинство людей ...
читать...

14 психологічних рекомендацій, коли все йде шкереберть

Іноді здається, що геть усе йде шкереберть: відносини, робота, проблеми зі здоров'ям або неможливість здійснити мрії. Як розрадити себе, де шукати резерви та нові орієнтири? Ось 14 дієвих порад, які в тій чи іншій мірі підійдуть більшості людей
читать...

Травма війни

Травма війни. Про відчуття провини, безсилля, синдром відкладеного життя та посттравматичний стресовий розлад.
читать...