- от англ. insight — проницательность, проникновение в суть, понимание, озарение, внезапная догадка, прозрение -

Страждаю від безсоння довгий час, як вилікуватися з допомогою психолога?

» Статьи » Страждаю від безсоння довгий час, як вилікуватися з допомогою психолога?

Питання психологу:

Добрий день . Безсоння довгий час, поки зараз на снодійних, скоро лікар прибере, хочу підготуватися і починати виліковуватися так би мовити, від страхів, тривоги та страху безсоння, що вона повернеться, впевнитися що зможу сама спати без таблеток.

Був поганий досвід з психологом раніше,  коли 12 сеансів ми просто говорили і не було ніяких завдань, дій просто бесіди.

безсоння

Відповідь психолога:

Перші зустрічі 10 йде встановлення довіри, знайомство, так званий преконтакт.

Завдання не говорять про те, що терапія йде як слід. Загалом при знайомстві вони взагалі не особливо потрібні. Для чого? Терапія це не тренування, не прокачування м'язів. Тому те, що ви називаєте "просто розмови", цілком можуть бути корисними і потрібними.

Тут нюанс у тому, що багато клієнтів вважають за краще не виносити свої переживання в терапію, свої сумніви, не обговорювати, що відбувається в терапії між ним і психологом, а збігати, вирішивши, що це марна трата часу. Більше того, будь-які переживання, що підняли, лякають і відштовхують, хоча саме їх і слід проживати, розбирати. Психотерапія це про відносини між психологом та клієнтом. Те, як клієнт будує відносини з іншими повторюється і в терапії. Тому так важливо озвучувати свої переживання, ділитися почуттями і тим, що, як вам здається, відбувається між вами та терапевтом.

За вправами, які, як вам здаються, маркерами хорошого психолога, можна бігати довго, але безрезультатно.

Тривожність це навіть і про бажання все контролювати і нездатність витримувати невизначеність. І ви, припустимо, повторили звичний сценарій - не змогли впоратися в тому, що не контролюєте, але як знаєте, як це має бути, і втекли в пошуках іншого психолога.

Джерело


Добавить свой комментарий

проверочный код
код с картинки:   
Ещё статьи на сайте

Маніпулювання. Як помітити та захиститися від маніпуляцій?

З маніпуляціями ми стикаємося, мабуть, щодня, при чому маніпулювати нами можуть навіть близькі люди. Чому люди маніпулюють? Як помітити маніпулювання? Як уникнути маніпулювання?
читать...

Що таке кризове консультування під час війни

Кризове консультування – це вид терапії, призначений для допомоги людям, які стикаються з важкою та часто травматичною ситуацією у своєму житті. Кризове консультування під час війни.
читать...

10 правил побачень, якщо тобі за 30 років

В наш час, коли люди занурені у світ інтернету та соціальних мереж, знайомства вже не є такими простими. Особливо для тих, кому вже перевалило за тридцять. Таким людям частіше важко знайти нових друзів та відносини. Тому, щоб не загубити можливості з
читать...