- от англ. insight — проницательность, проникновение в суть, понимание, озарение, внезапная догадка, прозрение -

Як розпізнати психопата?

» Статьи » Як розпізнати психопата?

Психопат може виглядати як кожен із нас. Вони не лише вбивці у в'язниці, як нас навчило телебачення. Не виключено, ваш друг, колишній хлопець або член родини змушує вас відчувати, що щось не так. Зустрівши їх, ви зазвичай розгублені й сумніваєтесь у собі та своїй інтуїції. Психопатію важко діагностувати, але є достатньо досліджень, щоб визначити їх характеристики та поведінку.

психопат

Психопат — улюбленець оточуючих. Це дуже поширена особливість. Але справа не в тому, що чарівність поєднується з зарозумілістю чи надзвичайною впевненістю. Шарм ідеально підібраний під мету. Деякі люди сильно реагують на лестощі та подарунки. Інші залежать від емпатії та близькості. Психопат — це фахівець, який робить свою жертву почуттям особливості. Незалежно від того, на кого націлений психопат, це неправда. Це хамелеон, який постійно змінюється відповідно до потреб своєї жертви. Якщо ви виявите будь-які невідповідності, хтось із ваших близьких розповість про це зовсім іншу історію, ніж ви знаєте чи відчуваєте щось нечесне у своїй поведінці, зосередьтеся на цьому почутті й стежте за ним.

Психопат любить створювати навколо всього хаос. Він робить це навмисно, щоб потім сидіти склавши руки, грати невинно і звинувачувати вас у тому, що сталося. Він спровокує вас, і коли ви (звичайно!) зреагуєте, він заздалегідь пригостить вас і скаже, що «більше не буде з вами говорити про це». Згодом ви почнете відчувати себе надчутливою людиною з емоційними проблемами.

На робочому місці психопат буде настільки маніпулювати людьми, що він налаштує їх проти вас і значно знизить ваш авторитет. У стосунках віна використовуватиме ці реакції, щоб отримати співчуття у потенційних майбутніх партнерів. Якщо ви відчуваєте, що хтось вводить вас у суперечку, а потім вдає, що здивовані, варто придивитися уважніше. Нехай ваше природне бажання полегшити проблему не заважає вам визначити й оцінити своє почуття несправедливості.

Брехня є дуже поширеною рисою серед психопатів. Вони брешуть знову і знову, навіть якби правда була просто кращою, цікавішою історією. Навіть якщо немає абсолютно жодної причини, навіть найменшої, брехати. Психопат так часто міняє шкіру та історії, що брехня є типовим налаштуванням для його персонажа. Якщо ви коли-небудь ставили під сумнів його слова (навіть маючи докази!), Психопат перевертає кішку хвостом і робить вас параноїком і надмірно аналізує все. Нехай це буде психопат чи патологічний брехун, тримайтеся якомога далі від нього.
Він не може відчувати сором та провину. Звичайні люди відчувають сильну провину, коли роблять те, що робить психопат щодня (брешуть, обманюють, крадуть, маніпулюють). Але психопат не кається з цього приводу. Це теж риса самозакоханого, але психопат додатково задоволений зробленим. Це дарує йому справжню радість.

Психопат знає, що його поведінка шкодить іншим. Тому вони це роблять. Психопат вибачиться перед вами лише в тому випадку, якщо він чогось від вас хоче. Той, хто насолоджується чужим болем і ніколи не відчуває справжнього каяття — той, з ким слід негайно розірвати всі контакти. Це емоційна чорна діра.

Ще одна особливість психопата — відсутність лояльності. Такий чоловік за секунду знецінить і змінить чоловіка на кращу модель. Навіть якщо ви відчуєте з ним негайний зв’язок, довіру та хвилювання, зрештою ви зрозумієте, що він може створити це з ким завгодно. Психопат не має вірності, прихильності та любові. Вони залишають за собою шлях знищення і звинувачують у цьому своїх жертв.

ПОВЕРТАЄ ЛЮДЕЙ ПРОТИ СЕБЕ. Коли на картині з’явиться психопат, ви помітите, що вам не подобаються люди, яких ви ще навіть не зустрічали. Психопат продовжує пліткувати й отруювати атмосферу, змушуючи людей відчувати заздрість і недовіру один до одного. Але він робить це в ковдрі невинності, використовуючи сумні історії та руйнуючи ваше сприйняття.

Психопат хоче, щоб люди відволікалися і постійно боролися за його увагу. В результаті вони здаються надзвичайно вимогливими. Якщо ви виявите, що ненавидите людей без заперечень, подивіться, звідки це походить. Це джерело може бути психопатом навколо вас.

Коли психопат увійде у ваше життя, ви будете спостерігати сильне і постійно зростаюче почуття невпевненості, небезпеки та невпевненості в собі. Ваш розум буде боротися з образом «ідеальної» людини на початку ваших стосунків, з неадекватною поведінкою, яку ви починаєте помічати все частіше і регулярніше. Все тому, що цього досконалого чоловіка ніколи не існувало. Це був персонаж, створений для вас. Це нам найскладніше зрозуміти.
У будь-якому випадку, з психопатом ти завжди будеш такою поганою людиною. Навіть якщо він бреше, обманює, обманює та маніпулює, у вас "є проблема". Психопат здатний змусити вас почувати себе так, ніби з вами щось не так, коли ви виявляєте, що з ним щось не так.

Якщо ви постійно переживаєте такі думки, емоції та ситуації, можливо, ви маєте справу з психопатом.

Як тільки ви навчитеся розпізнавати попереджувальні ознаки психопата, ви можете почати повільно тікати від своїх стосунків з ним. Це може бути непросто, але знання іншої людини — це перший крок до свободи.

Відредаговано 2022-04-30 в 01:54


Добавить свой комментарий

проверочный код
код с картинки:   
Ещё статьи на сайте

Психологи назвали фразы-ошибки в воспитании детей

Угроза не любить ребенка -- всегда неэффективна. Мнение взрослых: Все дети должны и обязаны слушаться своих родителей беспрекословно! Пусть подольше останется ребенком, ведь детство так прекрасно! Ребенку очень нужно и важно понимать, что для своих р
читать...

Не могу бросить. Мы в ответе за тех, кого приручили?

Иногда люди чувствуют вину и угрызения совести при мыслях о желании разорвать отношения. «Не могу бросить, чувствую вину, что я его предаю тем, что расстаюсь с ним.» Чувство вины обычно возникает потому, что наши мысли, желания, поведение
читать...

Страждаю від безсоння довгий час, як вилікуватися з допомогою психолога?

Питання психологу про безсоння та роботу з психолгом з приводу тривожності, страхів, поганого сну. Відповідь фахівця.
читать...